PDA

View Full Version : Host Games!



Forgiveness
04-26-2008, 01:25 PM
Ok, I used to be able to host games on Starcraft but now I can't do you have any ideas why this might be happening?

P.S. I'm not on a router

YouDrongo
04-26-2008, 02:57 PM
Don't use a Fisher Price Modem.

I'm not really sure what would be causing it...What kind of internet do you have?

TheReaper89
04-26-2008, 02:58 PM
When did this start happening? like what did you recently do, or recently happened...

LCS
04-26-2008, 04:49 PM
forward your ports.

LunaSkull
04-26-2008, 05:54 PM
pick out your router and the game you want to port forward and follow the instructions (http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm)

Forgiveness
05-01-2008, 01:31 AM
I don't need to port forward I don't have a router

Well I turned my firewall off and I can host. I think it was blocking it or something.

nano351
05-01-2008, 01:50 PM
well don't turn off your firewall that'd just be silly. Allow ports 6112 UDP and TCP through your firewall. Also allow starcraft through your firewall.

Forgiveness
05-01-2008, 02:10 PM
well don't turn off your firewall that'd just be silly. Allow ports 6112 UDP and TCP through your firewall. Also allow starcraft through your firewall.

lol now i can't host I went to Exceptions and added the ports.

My Starcraft was already allowed through unless the checks mean that its being blocked lol.

Or do i have to change the name of the port things if so what do I can it to?


http://i29.tinypic.com/n2fkpj.gif
http://i31.tinypic.com/25qvdxt.gif
http://i32.tinypic.com/rj1a83.gif

nano351
05-01-2008, 02:15 PM
you're good to go buddy (b-'.')b

Forgiveness
05-01-2008, 02:22 PM
hmm Still can't host unless I turn my firewall completely off.

Any other ideas?

nano351
05-01-2008, 02:23 PM
perhaps it's only opening the port for stuff that's going out.

Forgiveness
05-01-2008, 02:28 PM
perhaps it's only opening the port for stuff that's going out.
Do you have any idea how I can fix that?

nano351
05-01-2008, 02:36 PM
actually I see you're using windows firewall so it should be allowing both ways. The only thing I could think is that your starcraft is configured to use a different port. To find out if it is open up regedit and goto:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Battle.net\Configuratio n
then look to see if there is a value titled:
Game Data Port
if there is look to see what number is there. Then allow that port through your firewall both TCP and UDP. If that doesn't work then I'm out of ideas.

Forgiveness
05-01-2008, 02:45 PM
actually I see you're using windows firewall so it should be allowing both ways. The only thing I could think is that your starcraft is configured to use a different port. To find out if it is open up regedit and goto:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Battle.net\Configuratio n
then look to see if there is a value titled:
Game Data Port
if there is look to see what number is there. Then allow that port through your firewall both TCP and UDP. If that doesn't work then I'm out of ideas.

Heres what it looks like. I don't see any Game Data Port.
http://i27.tinypic.com/25hjr5u.gif

nano351
05-01-2008, 02:55 PM
Yeah Game Data Port is optionally and it forces older blizzard games like starcraft to use that port. Sorry but I have no idea why you wouldn't be able to host then.

Forgiveness
05-01-2008, 02:57 PM
Yeah Game Data Port is optionally and it forces older blizzard games like starcraft to use that port. Sorry but I have no idea why you wouldn't be able to host then.

Ok, well thanks for the help you gave me anyway.

I can host but firewall has to be off hmmmmmmmm.

Forgiveness
05-07-2008, 04:55 AM
Ok, I got it to work with my firewall on thanks again for your help.

nano351
05-07-2008, 11:14 AM
Ok, I got it to work with my firewall on thanks again for your help.
could you explain what you had to do please? For future reference.

Z.A.R
05-07-2008, 12:48 PM
It could be your ISP. Qwest and a couple of others won't allow you to host.

LoyaL
05-07-2008, 05:38 PM
I have qwest i host fine.

Forgiveness
05-24-2008, 03:19 PM
-=The way I fixed it was by doing what you told me to do=-