PDA

View Full Version : Help plz



weeman_rules7
12-11-2005, 12:27 PM
i just got rollercoaster tycoon 3 i installed it and when i went to play it said it couldn't create a Direct3D. i have no clue what is wrong my firewall not blocking it downloads every thing i just dont know
Thanks for your help

gamepin126
12-11-2005, 01:19 PM
In the options, what's your hardware settings?

You could try start>run>dxdiag, then click on the test tab, and see if everything works correctly.

weeman_rules7
12-11-2005, 02:18 PM
no problems. in the options where in the game?

Thorin
12-11-2005, 02:26 PM
Do you have onboard or integrated video? RC3 requires something called "Hardware Transform & Lighting", something that onboard/integrated lacks.

weeman_rules7
12-11-2005, 02:29 PM
i am not sure but if i dont how do i find out i dont then if i dont how do i get it

someoneod
12-11-2005, 02:34 PM
Get a new video card.

Thorin
12-11-2005, 02:36 PM
Type dxdiag in Run then go to Display. Find Chip Type, then post it here.

weeman_rules7
12-11-2005, 07:46 PM
SiS 741 00

kds
12-11-2005, 08:06 PM
at least you posted this in the right section, eh?

Megaz
12-11-2005, 08:21 PM
at least you posted this in the right section, eh?

Yeah that's a first for people here.

Thorin
12-11-2005, 08:22 PM
SiS 741 00
I am sorry to inform you, but RC3 will not work with that.

Get a real video card, preferably a nVidia GeForce card. The 6600GT is a good budget card, just make sure your motherboard has an AGP or a PCI-Express x16 slot.